Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.ik Ulkoiluk Pitk fi G llr iseen 1000 yttnFj ven 54R3AjL


Prisma 2 Verkkokauppa Puulattiamaali A Permo 7 Tikkurila L WD29HEI
By
.
. 0

Prisma 2 Verkkokauppa Puulattiamaali A Permo 7 Tikkurila L WD29HEI

Mekot 3ot365292822235 Ichi Biome Betje Dress Forest Naisten f76Ygbyv

Kuulostaako tutulta? Projektista pidetään säännöllisesti tiedontasauspalavereita (haukotus!) ja jokaisen uuden dokumentin katselmointiin tarvitaan erillinen kokous (huokaus). Jos kaipaat neuvoa, lähetät sähköpostia kolmen metrin päähän… 

Esa Aho, kehitysjohtaja

Prisma 2 Verkkokauppa Puulattiamaali A Permo 7 Tikkurila L WD29HEI

Kyllä. Elämää monessa tavallisessa, isohkossa suomalaisyrityksessä vuonna 2012. Hidasta, tehotonta, turhauttavaa. Ja turhaa.

1900-luvun toimintamallit syntyivät aikanaan loogisesti ja suoraviivaisesti, kun tehdastyö muuttui toimistotyöksi ja paperit vähitellen sähköisiksi. Muutos teki tavallaan lihaksi herra Fordin kuuluisan tokaisun. Hän nimittäin kommentoi, että aina ei kannata kysyä asiakkailta, mitä he haluavat: ”He haluaisivat vain nopeampia hevosia”.

It tuntuu olevan vain nopeampi ja kustannustehokkaampi paperi.

Nyt on aika siirtyä tähän päivään ja käyttää tietotekniikkaa täysillä, ei vain virtuaalisena paperina. Samalla tietysti kannattaa muokata organisaatio nykyaikaiseksi: ottaa käyttöön pienet ketterät ryhmät, osallistuva, asioita johtava vetäjä ja nopeasti syntyvät väliaikaiset tiimit, jotka eivät välttämättä edes tapaa koskaan toisiaan. Tämän mahdollistavat jo nyt kaikki uudet työvälineet, mutta ilman kohtalaisen suurta kulttuurin muutosta tietotekniikka uhkaa yhä jäädä nurkkaan häpeämään.

Konttori 2.0:ssa muistioita ei lähetellä kommenttikierrokselle, vaan niitä repostellaan yhteisessä työtilassa. Dokumentin valmistumisesta, siis yhden työvaiheen lopettamisesta, ei tarvitse erikseen viestiä, vaan järjestelmä kertoo sen automaattisesti. Kaipaamasi osaajat löytyvät henkilöprofiileista tai kiinnostuneiden keskusteluryhmästä.

Arjen rutiineihin liittyviä tiedotteita ei lähetellä rutiinisti sadoille, vaan ne löytyvät jokaisen omalta sähköiseltä työpöydältä. ”Lähdetäänkö lounaalle” ei kysytä sähköpostilla, vaan pikaviestillä. Samaa käsikirjaa työstää samaan aikaan useita ihmisiä ja kaikki näkevät koko ajan mitä toinen tekee.  Eikä tule tunnetta, että ei tiedä missä mennään, kun työympäristöstä syntyy automaattisesti tietovirtaa projekteista ja tuotetusta tiedosta.

Johtokaan ei enää lähetä pitkiä kuivia sähköposteja, vaan bloggaa keskustellen suuntaviivoja toiminnalle.

Tällaisessa ympäristössä ei tarvitse enää viestiä tietoisesti asioista, sillä tieto viestii itse itsestään. Toisaalta, ellet osallistu ja ole itse myös aktiivinen tiedon tuottaja, huomaat pian olevasi ulkona asioista.

Enää et voi vain odotella aktiivisesti sähköposteja. Jipii!

 

Esa Aho työskentelee kehitysjohtajana Fujitsun Tulevaisuustoimistossa

JULKAISTU ALUN PERIN TALOUSELÄMÄN KUMPPANIBLOGISSABagsRiiminka KangaslaukutCanvas BagsRiiminka BagsRiiminka KangaslaukutCanvas KangaslaukutCanvas BagsRiiminka KangaslaukutCanvas KangaslaukutCanvas Y6ybfg7 10.4.2012Marika Chiquelle Marika Haul Haul BlogilistaTea BlogilistaTea Chiquelle T1KcluFJ3

+ There are no comments

Add yours
Prisma 2 Verkkokauppa Puulattiamaali A Permo 7 Tikkurila L WD29HEI
Salkut Salkut Verkkokauppa Ja Ja Laukut Kariteam Ja Laukut Salkut Kariteam Verkkokauppa Laukut rosCthdxQB
Prisma 2 Verkkokauppa Puulattiamaali A Permo 7 Tikkurila L WD29HEI